2018 m. rugpjūčio 15 d., trečiadienis

Surink Lietuvą! Trakai

   Trakai, trakų pilis... Vieta, kurią žino visi Lietuvoje, net jei nebuvo joje nei vieno karto. Į šią vietą visada malonu sugrįžti, todėl nors kartą metuose vykstame į Trakus. Šiemet dar nebuvome nuvažiavę, bet žaidimas "Surink Lietuvą" buvo puiki paskata apsilankyti Trakuose. Ir štai - nuostabi diena nuostabioje vietoje, o svarbiausia naujas magneukas mano kolekcijai.





  Tikriausiai visi žino legendą, kurioje teigiama, kad pilį Kęstutis statė, jo žmonai Birutei pageidaujant, kad prie pilies būtų daugiau vandens, kurio jai trūko atvykus pas vyrą iš pajūrio. Aplink pilį tikrai daug vandens - visas Galvės ežeras. 
   Apiplaukėme laivu aplink pilį, tad pasigėrėti pilimi galėjom iš visų pusių.




   Dar noriu pasidalinti viena nuotrauka iš pasiplaukiojimo po ežerą - Užutrakio dvaro vaizdu, kuris lyg gulbė baltuoja iš tolo. 


   Gaila, kad šiandien nepavyko Kaišiadoryse ir Elektrėnuose  nusipirkti magnetukų, nes Žolinės yra šventinė diena ir šiandien Turizmo informacijos centrai ten nedirba. Reiškia, teks dar kartą vykti tuo pačiu keliu.


1 komentaras:

  1. Aš Trakus įsimylėjau po to, kai vyras norėdamas mane palepinti leido išsirinkti romantišką nakvynę kur tik noriu, iš čia: https://www.laisvalaikiodovanos.lt/romantiskos-pramogos-nakvynes/romantiskas-poilsis-dviems Nenorėjau atrodyti visiška princesė, tad kažkuri iš šių nakynių kaip tik buvo su nuolaida - tai aš negalvojusi ir pasakiau - va šitą! :)) Ir tik po to pamačiau, kad būtent Trakus išsirinkau. Iš pradžių kažkaip gal net truputį gailėjaus, kad gal toliau reikėjo ir pan. Na nes prie Trakų visi pratę, netoli važiuoti ir pan. Beeet, kadangi nakvynė buvo žiauriai gražiame kambaryje (Trasalyje), viskas gražuuu, o dar ir spa procedūrų pasiėmėm, tai Trakus iškart įsimylėjau :D Bet net ir be visų šių pasilepinimų - elementarus pasiplaukiojimas ar pasivaikščiojimas ten yra gėris, ypač rudenį, kai jau mažiau turistų - tylu, ramu, gamta visur ir ežeraaai. Buvim išplaukę su valtele, tai nesinorėjo grįžti.. :) Beje, ačiū, kad apšvietėt - nežinojau apie 'Surink Lietuvą' - čia gi puikus dalykas, daugiau tokių būtų!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...