2018 m. rugpjūčio 21 d., antradienis

Surink Lietuvą! Kauno rajonas

   Kauno rajono magnetukas sutalpino du gražus objektus - Raudondvario pilį ir Zapyškio senąją bažnytėlę.



   Senoji Zapyškio bažnyčia šiuo metu yra restauruojama ir prie jos prieiti negalima, fotografuoti taip pat nėra ką, nes per pastolius nieko nesimato. Tikiuosi restauracija neužtruks ir vėl bus galima grožėtis mažyle Nemuno pakrantėje. Nuotrauka pasiskolinta iš interneto, tik šioje nuotraukoje bažnytėlė man atrodo padailinta.

 
   Mano nuotrauka, daryta prieš kelis metus plaukiant Nemunu, nėra tokia graži, bet bažnytėlė labiau atpažįstama 😊  
 
 

   Raudondvario pilis-dvaras yra pilnas gyvybės ir žmonių. Jame kauniečiai pradeda savo kelionę Panemunės pilių maršrutu, jame daug jaunavedžių, nes čia įsikūręs Kauno rajono civilinės metrikacijos skyrius. tad iškilmingas santuokos registravimas vyksta Raudondvario pilyje. Pilyje įsteigtas muziejus, o viename iš dvaro mažesnių pastatų įsikūręs Kauno rajono turizmo informacijos centras.

 
   Restauruotoje buvusių Tiškevičių rūmų oranžerijoje įsikūręs restoranas. Restoranas, kaip restoranas, bet kavos ten ename išgerti dėl papūgos Leo, kuri nuolat "kalbina" svečius savo skardžiu balsu. Gaila, bet papūgos nuotraukos neturiu, tik oranžerijos ir magnetuko oranžerijos fone.
 

   Restauruotose buvusiose dvaro žirgyno patalpose įsikūręs menų inkubatorius, kur vyksta koncertai, parodos.


   Aišku, gražūs šie pastatai, bet man Kauno rajone labiau patinka gamta. Juk čia tiek pažintinių takų ir nuostabių gamtos kampelių. Jau rašiau apie Dubravos arboretumą, o kur dar Dubravos rezervatinė apyrubė, į kurią nuvykus birželio pradžioje galima pamatyti baltai žydinčią pelkę, per kurią nutiestas medinis takas.




Gražiausias pažintinis takas Lietuvoje - Arlaviškių botaninio draustinio takas, geriau žinomas kaip Kadagių slėnis.

 
   Žiegždrių geologinis takas su stalaktitų atodanga.


   Ir daug, daug nuostabių vietų Kauno rajone, kur galima apsilankyti ir smagiai praleisti laiką.

 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...