2019 m. kovo 6 d., trečiadienis

Tavo antras gyvenimas prasideda...

   Ar jums teko skaityti Laurent Gounelle knygą "Dievas visada keliauja incognito"? Jei taip, tai tikrai žinosite, ko tikėtis skaitant įkvėpiančią istoriją "Tavo antras gyvenimas prasideda supratus, kad gyveni tik kartą". Knygos autorė Raphaelle Giordano romane padeda žmonėms suprasti, kaip nepaskęsti rutinoje, kaip atrasti laimę savo gyvenime, netgi sakyčiau, kaip susikurti naują savo gyvenimą.
 
   Šią knygą galima skaityti kaip įdomų romaną, bet galima ją naudoti ir kaip puikų vadovėlį, mokantį kūrybiškumo. Knygos herojė Kamilė yra tokia kaip ir dauguma iš mūsų: turi šeimą, kurioje dažnai kyla konfliktai, dirba nelabai įdomų darbą, kuriame nėra vertinama. Kasdien viskas tik blogėja ir nematyti jokio šviesos spindulėlio. Kaip iš to išsivaduoti? Kaip atgauti gyvenimo džiaugsmą ir pataisyti santykius šeimoje? Knygoje aprašomas mažų žingsnelių metodas, kurį galima pritaikyti savo gyvenime pilnai, ar tiesiog pasinaudoti atskirais patarimais. Porą patarimų pasižymėjau sau. 
 
   Pirmasis - skleisti vidinę šypseną. Kas tai yra? "Tai šypsena, nukreipta į save ir dovanojanti garsiąją vidinę ramybę. Tai siekiamybė, šventasis Gralis, kuris mums vargšams dvasingumo stokojantiems vakariečiams, dažnai atrodo neįgyvendinama svajonė... O senovėje daoistai mokė tokios šypsenos meno ir aiškino, kad ji - sveikatos, laimės ir ilgaamžiškumo šaltinis. Mat šypsotis sau pačiam - tai lyg pasinerti į meilės vandenyną. Vidinė šypsena ne tik suteikia gaivinančios energijos, bet ir turi nemenką gydymo galią... Kaip išmokti taip šypsotis?... Galite kasdien po keletą minučių treniruotis... Kai tik randate laisvą akimirką, ramiai atsisėskite, įsitaisykite taip, kad kūnas nebūtų įsitempęs, atpalaiduokite žandikaulius - šiek tiek praverkite burną. Sutelkite dėmesį į kvėpavimą ir jo teikiamą fizinį atsipalaidavimą. Branginkite tą gyvybiškai būtiną oro dvelksmą ir įsivaizduokite, kad tai tarsi vidinis masažas. Kaip tik tuo metu galite pajusti vidinę šypseną: jums taps labai gera, palaimingai išnyks visi rūpesčiai, užlies švelni ramybė..."
 
   Vidinę šypseną skleist yra sudėtinga, bet kitas patarimas yra kur kas paprastesnis ir jį naudoju, kai man liūdna, ar esu pavargusi po įtemptos dienos. Knygoje siūloma naudotis įsivaizduojamu fotoaparatu ir visur ieškoti grožio: gatvėje, viešajame transporte, visur kur einate, kreipti dėmesį į gražius, malonius, džiaugsmo teikiančius dalykus. Taip mintyse susikurti teigiamų vaizdų albumą: tai nepaprastai naudinga, stengiantis perprogramuoti protą ir pradėti mąstyti pozityviai. Pradėjusi ieškoti gražių dalykų pastebėjau, kad tai pakelia nuotaiką, mažina nuovargį, o telefonu, kuris visada po ranka,  nufotografavus pastebėtą gražų vaizdą dar ir instagramos albumą galiu papildyti.
 
   Puiki saviugdos knyga, kuri paprastai, neįkyriai duoda patarimus, iš kitos pusės parodo, kad jų įgyvendinimas nėra toks paprastas... Bet paskaitykite patys.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...