2019 m. vasario 23 d., šeštadienis

Būti (su) ragana

   Turiu prisipažinti, kad pavargus nuo darbų, problemų ir rimtų knygų, man labai patinka paimti lengvą meilės romaną ir maloniai praleisti laiką meilės intrigų sukuryje. Esu bandžiusi skaityti lietuvių autorių meilės romanus, bet nusivyliau, tad dažniausiai poilsiui renkuosi Noros Roberts knygas. 

   Tačiau šiandien noriu parašyti apie lietuvišką meilės romaną. Pažintis su šia knyga prasidėjo ne nuo sudominusio viršelio knygyne, ne nuo eksperto nuomonės ar recenzijos, o nuo pamatyto interviu su autore Lavisa Spell. Ji pasakojo apie savo pirmosios knygos rašymą, jos išleidimo istoriją. Interviu metu autorė minėjo, kad prieš rašydama knygą, ji domėjosi raganomis, magija. Tikriausiai tai ir lėmė mano pasirinkimą, nes pačiai teko bendrauti su keliomis moterimis, kurios save vadina raganomis, tad pasidarė įdomu, kaip rašytoja mato tokias moteris. 

Šalia knygos guli raganų runos, apie jas rašoma knygoje.
  Knygos "Būti (su) ragana" pagrindinė herojė - ragana. Tik ši ragana nėra ta, kurią galiu sutikti gatvėje, o tokia, kuri knygą pavertė "fantasy" kūriniu, jos meilės istorija su vampyru pridėjo knygai meilės romano, net gi erotinio romano atspalvį. 

   Veiksmas įtraukė ir norėjosi sužinoti, kas bus toliau. Na, o ragana, dėl kurios paėmiau knygą į rankas, ji buvo gražus autorės fantazijos vaisius. Jei skaitysite knygą, negalvokite, kad viskas yra tiesa, ne, tai tas pats, kas galvoti, jog Haris Poteris iš tiesų gyvena čia, tarp mūsų. 

   Man pasirodė, kad knyga perpildyta sekso scenų aprašymų. Pirmoje knygos pusėje bandoma palaikyti erotinę įtampą, o antroje pusėje sekso daugiau nei įvykių. Mano lūkesčiai buvo kitokie - aš tikėjausi knygos apie raganą, o gavau erotinį romaną. Perskaičiau, tik supratau, jog vėl ilgai neskaitysiu lietuviškų meilės romanų. Įdomu, ar yra lietuvė autorė, kuri rašo taip pat gerai meilės romanus, kaip Nora Roberts?

   Ar rekomenduočiau skaityti šią knygą? Taip, jei esate lietuvių meilės romanų gerbėja, jei ieškote erotinio romano, tai tada ši knyga jums. Abejoju, ar atsiras vyras, kuris šią knygą skaitys, nes knyga skirta moteriškai auditorijai.


1 komentaras:

  1. O aš esu visai kitos nuomonės. Nora Roberts romanai visiškai neprilygsta šiam romanui ar kitam (Tapk ragana) šios autorės. Tai yra žymiai gilesnė knyga apie likimų saitus, apie energijas, blogį ir gėrį, gamtos galią, sielas ir fizinio kūno ribotumą. Nuostabi knyga. Jau perskaičiau dukart ir vis kažką naujo atrandu. Nesuprantu, kur antroje dalyje sekso įvykiai ? Skaitant recenziją atrodo aprašote visai kitą knygą.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...